top of page

Filip August Bendi

Sølvvinner av  Bocuse d’Or 2023.

_DSC9218 b.png
Årets kokk 21 Team_Bendi_Sep21_Fat_web.Tom_Haga.jpg

I oktober 2021 kunne Filip August Bendi ta steget opp på toppen av pallen i Årets kokk og titulere seg som Norges kandidat i Bocuse d’Or 2023. Nå har han hentet hjem sølvmedaljen i VM fra Lyon til Norge. Bocuse d´Or, eller VM i Kokkekunst, er verdens tøffeste kokkekonkurranse. Bendi beskrives som en uredd, målrettet og kreativ, med et hjerte som banker for kokkekonkurranser.

Bendi var commis for Gunnar Hvarnes da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2010 og bronse i verdensfinalen i Lyon i 2011.

Interessen for å delta i kokkekonkurranser fikk han allerede da han gikk i lære på restaurant Tango og hjalp Kjartan Skjelde med forberedelsene da Skjelde stilte i Årets kokk. I 2006 kom Filip på delt førsteplass i Rogalands Cup for lærlinger. Han har deltatt i Årets kokk i 2017, 2019 og 2021, og Bendi var commis for Gunnar Hvarnes da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2010 og bronse i verdensfinalen i Lyon i 2011.

_DSC9236 kvadratisk fisk.png
_DSC9252 254 300 dpi kvadratisk.png

Som nyutdannet kokk ble Filip en del av teamet på Noma i København. Deretter flyttet han til Stockholm og jobbet med Mathias Dahlgren på stjernerestauranten Matsalen.  

Her var Bendi i tre år, før han krysset Atlanteren og endte opp på restaurant Daniel i New York.

Etter arbeidsoppholdet i New York vendte Filip August Bendi hjem til jobb som kjøkkensjef på NB Sørensen Annen Etage i Stavanger. Siden 2018 har han jobbet som kreativ utvikler ved Thon Hotel Bristol og Thon Hotels i Oslo. Hovedgrunnen for å flytte hjem til Norge var drømmen om Bocuse d’Or. 

_DSC9301-2 Team Bendi.jpg
bottom of page